Taylor versus waardestromen

blog-details

Maandag 26 april 2021 | Knap wat ICT tegenwoordig doet. Continue levering, geautomatiseerd testen en continue verbeteringen. Elke dag weer! Maar de rest van de organisatie dan? Jaarlijkse budgetten, vaste doorbelasting, silo’s, bureaucratie en via de kostencategorieën proberen te snappen waarom en hoe de kosten bewegen in IT. Niet vreemd dat er grote behoefte is aan IT-controllers.

Naast ICT lijken de overige bedrijfsonderdelen te blijven hangen in het meer dan 100 jaar oude Tayloriaanse model (hark en silo’s) en daarbij gericht te blijven op controle zonder waardeperspectief. Productowners die zich organiseren rondom waarde van ICT blijven daardoor geconfronteerd met bestaande procurement-systemen met autorisatieschema’s en verantwoordelijkheden die bedoeld zijn voor het efficiënt maken van een 19e-eeuwse fabriek. Vreemd toch?

Wij geven in-house trainingen aan boards, MT’s en budgethouders waarin we dit krachtenveld bespreken en de kernproblemen aan de kaak stellen. Super leuke training met vernieuwende inzichten! Interesse? Stuur ons een bericht.